13 Ağustos 2021 tarihli ve 31567 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4371 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe giren “Gençlik ve Spor Bakanlığı Ek ders Saatlerine İlişkin Esaslar Hakkında Karar” doğrultusunda hazırlanan “Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Faaliyetlerinde Ek Ders ve Diğer Uygulamalara İlişkin Usul ve Esaslar” kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı gençlik merkezleri, öğrenci yurtları ve spor tesislerinde bilim-teknoloji, kültür-sanat, yabancı diller, değerler eğitimi, mesleki beceriler ve spor alanlarında Bakanlığımız bünyesinde açılacak eğitim faaliyetlerinde ek ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere eğitim görevlisi başvuruları alınacaktır.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Başvurular, 15 Nisan - 02 Mayıs 2024 tarihleri arasında edu.gsb.gov.tr adresinden E-Devlet ile Giriş kısmından şahsen yapılacaktır.

Daha önceki dönemlerde yapılan başvurular ile oluşturulan eğitmen havuzu silineceğinden önceki dönemlerde başvuru yapan ve görev alan/almayan tüm eğiticilerin/antrenörlerin başvurularını yenilemeleri gerekmektedir.

Halihazırda üzerinde kurs görevi bulunan eğiticilerin/antrenörlerin görevleri 31 Mayıs 2024 tarihi itibariyle sona erecektir.

01 Haziran 2024 tarihi itibariyle açılacak kurslarda görevlendirilecek eğiticiler/antrenörler bu başvuru sonucunda oluşacak eğitici havuzundan temin edilecektir.

Başvuru yapmadan önce Kılavuz dikkatle okunmalı daha sonra başvuru aşamasına geçilmelidir.

Başvuru esnasında sadece yeterliliğinizin olduğu programı/programları seçmelisiniz. Aksi takdirde başvurunuz reddedilecektir. (Verebileceğiniz programların bulunduğu içerik listesine edu.gsb.gov.tr adresindeki Eğitimler modülünden ulaşabilirsiniz. Başvuru yapmadan önce bu adresten eğitimlere mutlaka bakmalı ve yeterliliğinizin olduğu programı/programları seçmelisiniz.)

Başvuru silme ve değiştirme yetkisi sadece başvuru yapan adaylarda olup tüm sorumluluk eğitici adaylarına aittir. Bu sebeple İl Müdürlüğümüzün başvuru sürecine herhangi bir müdahalesi bulunmamaktadır.

Başvuru esnasında beyan edilen bilgilerle ilgili tüm belgeler, eksiksiz bir şekilde belgelerin yükleneceği ilgili kısımlar dikkate alınarak gerekli belgeler gerekli yerlere pdf formatında yüklenmelidir. Aynı alanı ilgilendiren birden fazla belge varsa tek pdf haline getirilerek yüklenmelidir. Belgelerinizi pdf formatı haricinde bir formatta yüklemeyiniz. Aksi durumda başvurunuz reddedilecektir.

Başvurunuzu kaydettikten sonra mutlaka kontrol etmeli ve eksiksiz olduğuna kanaat getirildikten sonra “Kesinleştir” butonuna basılmalıdır. Kesinleştir butonuna basılmadığı takdirde başvurunuz EYS Modülüne düşmeyeceği için değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kılavuz

Spor Branşları İstenen Belgeler

Gençlik Branşları İstenen Belgeler