Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne yeni atanan Ökkeş Demir, yazılı açıklamada bulunarak gençlerin toplumun altyapısı olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne atanan Ökkeş Demir yaptığı yazılı açıklamada birlik mesajı verdi.
Demir mesajında şu konulara değindi: “Hepimiz dünya adı verilen büyük bir bahçede yaşıyoruz. Çocukluğunu birbiri ardına meyve veren ağaçların arasında geçirenler, kardeşliğin ve muhabbetin kök saldığı toprakların üzerinde yeşerenler, dirim bahşeden ve hiç durmadan akan suların kenarında büyüyenler iyi bilir; insan sevdiğiyle ancak bir bahçede hasret giderir. Bahçedir gönlümüzün nefes aldığı yer. Dostluk, mutluluk, birliktelik hep bahçelerdedir. 

Peki, bir bahçenin güzelliği hangi emeğin neticesidir? Öyle ya, toprağın sürülmesi, tohumun ekilmesi, fidanın dikilmesi, suyunun verilmesi lüzum eder. Toprağı doğru sürmezseniz, tohumu zamanında ekmezseniz, hele ki suyunu vermezseniz orası bahçe olmaz. Orası bahçe olmazsa, oradan meyve toplayamazsınız. Oradan meyve toplayamazsanız, tıpkı o bahçe gibi çoraklaşır ve kuruyup yok olmaya yüz tutarsınız. 

 Bir toplumun gençleri de, işte o ekilen tohumlara, dikilen fidanlara, sürülen topraklara benzer. Gençlik; içinde bulunduğu toplumun aynası, geleceğin teminatı, emeğin büyük taşıyıcısı olarak içinde yaşadığımız bahçenin akıbetini belirler. Kendisinden öncekilerin tecrübelerinden istifade ederse, bilimi ve sanatı yol gösterici bellerse, çağına uygun yaşar ve yeniliklere açık olursa, o topluma mutluluk, sağlık ve güven bahşeder.

Bir toplumun gençleri, o toplumun 'altyapısı' olarak ele alınmalıdır. Ağacın yaşken eğildiği yerden, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı gençler topluma kazandırılmalıdır. Her çeşit sporsal faaliyet ve aktivite, muasır medeniyetler ölçeğinde, her yaştan vatandaşımıza sunulmalıdır. Spor; bahçeye akıtılan terin, eğilen belin, konuşan dilin, düşünen akılın, velhasıl haklı bir yorgunlukla neticelenen her türden emeğin bedensel ve ruhsal karşılığı olmalıdır.

 25.08.2015 tarihi itibariyle, güzel ilimizin gençlik ve spor meselelerini birlikte yürüteceğiz. Yaşadığımız yeri, içinde bulunmak istediğimiz bir bahçeye dönüştürebilmek için üzerimize düşeni yapmak boynumuzun borcudur.

 Kamuoyuna sevgiyle ve saygıyla duyurulur”