Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenen Yaz Spor Okulları yoğun ilgi görürken engellilerde unutulmadı. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ise herkesin spor yapması gerektiğini ifade ederek “Spor yapmayan kalmasın” dedi.

Her yıl çocukların ve gençlerin sporla tanışması, gelişmesi amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okullarına basketboldan yüzmeye birçok branşta kayıtlar yaptırıldı. Çocuklar ve gençler hem spor yapmak hemde yaz tatillerini değerlendirmek amacıyla kayıt yaptırırken, basketbol ve yüzmeye olan ilginin ise bu sene daha fazla olduğu belirtildi. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, okullar kapandıktan sonra gençliği bazı yönlere kanalize etmek için başlatılan bu tür kursların önemine dikkat çekti.  Şiran “ Açtığımız yaz okulları çocuklarımızın ve gençlerimizin serbest zamanlarını değerlendirmesinde, kötü alışkanlıklardan uzak kalmasında, sporun sevdirilmesinde ve gelecek neslin sağlıklı yetişmesinde büyük önem arz etmektedir.  Bu nedenle 7’den 70’e herkese sporu aşılamak istiyoruz ve spor yapmayan kimse kalmasın istiyoruz” dedi.

ENGELLİLER İL SPOR MERKEZİ KURULDU
Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla herkesin takdirini toplarken bu çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Spor Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Antrenörler Engelleri Aşıyor’ projesi kapsamında engelli bireylere yönelik yaz spor okulları açıldı. İşitme Engelliler,Bedensel Engelliler, Görme Engelliler ve Özel Sporculara verilecek olan yaz spor okulları 21 branşta engelli bireylerin hizmetine başladı. Bu kurslar için başvurular ise internet üzerinden yapılırken başvurmak isteyen bireyler engelsizspor.sgm.gov.tr adresinden başvuru formunu doldurabilecekler.  Bu konuyla ilgili açıklamada bulunan Şiran, “05-18 yaş arasındaki engelli çocuk ve gençlerimizin başvurabilecek olup ancak; 18 yaşındaki büyük engelli değerlendirebilecek ve ”Engelliler İl Spor Merkezleri”nde hiç bir kayıt ücreti alınmayacaktır” dedi. Kurum olarak engelli sporlarını önemsediklerini belirten Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran; “Ülkemizde nüfusumuzun yüzde 12′si Engellidir. Geleceğe umut ve güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşmaları ferdi olarak bizlerin elinde; gelecekte kendi başlarına ayakta kalabilmelerini sağlamak amacıyla gençlerimizi yaşama bağlamak ve en önemlisi kendilerine olan güven duygularını pekiştirmelerine yardımcı olmak hepimizin görevi. Engelli sporlarında önemli bir gelişme olduğunu ve bu anlamda Bakanlığımızın politikası doğrultusunda valiliğimizin desteği ile kurum olarak çalışmalarımız artarak devam edecektir”dedi.
Yaz ayı boyunca yüzme branşı dışında ücretsiz olan tüm yaz spor okullarına kayıtlar sürmeye devam edecektir. Kayıt yaptırmak isteyenler ise Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne başvuruda bulunabilecekler.