Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın UNİCEF işbirliğiyle hayata geçirdiği Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi kapsamında Kardeşlik Buluşması Gaziantep’te düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu ve UNİCEF temsilcilerinin katılımıyla Gazikent Gençlik Merkezi’nde Suriyeli ve Türk gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen programda, çeşitli spor oyunları, sosyal uyum etkinlikleri, müzik ve güzel sanatlar faaliyetleri düzenlendi. 

Akşam düzenlenen salon programında ise, sosyal uyum temalı kısa film gösterimi, proje tanıtımı ve Şanlıurfa’dan gelen Türk ve Suriyeli gençlerden oluşan sosyal uyum korosunun performansı sergilendi. Daha sonra yetkililer Suriyeli gençlerle akşam yemeğinde bir araya geldiler. 

Programda bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, ülkelerindeki savaş nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyeli gençleri Türkiye’de misafir etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Suriye’de yaşanan insanlık dramı karşısında, Suriyeli genç kardeşlerimizin ülkemizde kendilerini yalnız hissetmemeleri, sportif, sanatsal ve sosyal - kültürel faaliyetlerle kendilerine artı değer katmaları konusunda bakanlığımızın kapıları Suriyeli gençlere her daim açık” dedi.

Topoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı, 280 gençlik merkezi ve 36 gençlik kampında gençlere 7/24 hizmet verildiğine işaret ederek, bu proje sayesinde gençlik merkezleri ve gençlik kamplarındaki tüm imkanlardan ücretsiz olarak yararlanabildiklerini kaydetti.