Gönüllülüğü merkezine koyan Bakanlığı’mızın üniversiteli gençlere yönelik çalışmalarını İl Müdürlüğümüz bir adım daha ileriye taşıyarak Gaziantep Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Gaziantep Üniversitesi öğrencileri ve akademik, idari personelinin eğitsel, kültürel, gönüllülük ve sportif yeteneklerini geliştirecek faaliyetler düzenlenmesi; bağımlılıkla mücadele, sosyal sorumluluk ve gönüllülük algılarının güçlendirilmesi ve bunun yanı sıra gençlerin yükseköğrenimleri sürecinde almış oldukları eğitimle birlikte kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanmakta.  


                 Protokolü hedeflerine ulaşabilmesi için Gaziantep Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde ikinci Genç Ofis, kampüste Gençlik Merkezi, Gençlik Kampı ve ilerleyen süreçte bir ‘’Spor Köyü’’ açılması planlanmakta. Protokolün en dikkat çeken detaylarından biri de Gaziantep Üniversitesi öğrencileri için verilmesi planlanan “Gönüllülük Dersi” oldu. Bu ders ile gençler duyarlı, sosyal, kendine güvenen, insana ve doğaya saygılı bireyler olarak hayata atılmaları amaçlanmakta. Gaziantep Üniversitesi’nde belirlenen müfredat doğrultusunda ‘’Gönüllülük Dersi’’ okutulmaya başlanacak. Dersi alan öğrenciler İl müdürlüğümüze ait Gençlik Merkezlerinde gönüllülük faaliyetlerinde aktif görev alarak bir nevi staj yapma olanağı sağlanacak.
Gençlerin akademik başarısını sosyal faaliyetler ile birlikte güçlendirmeyi hedefleyen protokol, ön görüşmeleri ve organizasyon planının ardından Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Muhittin ÖZBAY ve Gaziantep Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Arif ÖZAYDIN’ın imzaları ile gençlerle buluşmaya bir adım daha yaklaştı.

                 Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Gaziantep Üniversitesi arasındaki iş birliği protokolü ile ilgili İl Müdürümüz Muhittin ÖZBAY: “Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’nun bizzat projesi olan, üniversitelerde gönüllülüğün ders olarak okutulması ile ilgili olan bu protokolümüz gerek açılacak ikinci genç ofis, gençlik merkezi, gençlik kampı, gerek birlikte yapılacak sosyal faaliyetler ve ileride yapılması planlanan ‘’Spor Köyü’’ ile Gaziantep gençliğine çok önemli kazanımlar sağlayacaktır. Gençlerimizle geçireceğimiz keyifli ve kaliteli zamanı gönüllülükten, Teknofest’e çok çeşitli şekillerde değerlendirmek istiyoruz. “Gönüllülük Dersi” ile ilgili Türkiye’de belki de ilk iş birliği protokolünü Gaziantep Üniversitesi ile yaparak gençlerimizin spor köyünden genç ofise her zaman yanlarında olduğumuzu yeniden söylemek istiyoruz. Hayırlı olsun!” dedi.

                 Protokol üzerine Gaziantep Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Arif ÖZAYDIN ise: “Üniversite demek, genç demektir, gençlerin beden, ruh sağlığına yönelik bu girişimi spor ile taçlandırmak istiyoruz. Bizler üniversitede gençlerimize bilgiyi kodlarız, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de gençlerimize bu ayrıcalıklı protokol ile spor, kültür ve gönüllülüğü kodlayacak. Gönüllülük dersi ile gençlerimiz gönülden gelen işlere imza atacak. Teşekkürlerimi sunuyor ve üniversitemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum!” sözleri ile gençlik çalışmaları için gönüllü olmak gerektiğini belirtti.