Her parçasında, her köşesinde ayrı bir güzellik olan bu Gaziler diyarı ne aylar süren kuşatmaya ne açlığa ne de yokluğa yenildi. On ay boyunca kurşun düşmeyen, can feda edilmeyen, kanla sulanmayan tek bir karış toprağı kalmadı destanlar diyarının..

Milli Mücadelenin ne olduğunu ilk Gaziantep ile öğrendik Aziz Milletimiz olarak. Şahinbey gibi bir köprü başında süngülenmeyi, vatan için Kamil gibi küçücükken şehadete yürümeyi öğretir bu şehir. Bu şehri tanımak için zaman ayırın, bu şehre mesai harcayın. Göreceksiniz ki her zerresinde ayrı bir iz, ayrı bir şifa, ayrı bir tat, ayrı bir destan var. Bir taşta askerim aç kalmasın çocuğum elbet doyar diyen Yirik Fatma’yı göreceksiniz, bir mermi size Kılıç Ali’yi hatırlatacak. Hatırladıkça geçmişi, bugünü, yarını anlayacak ve daha hızlı koşacaksınız.

Bu şehri bize hızlı koşan, koşarken geride dostlarını bırakmayan kahramanlar bıraktı. Kurtuluş bu şehrin kaderiydi ve onlar bu kaderi destana çevirdi.

Zafer, bu şehirde akan her damla suya, basılan toprağa geçmiştir. Tarih yazmayı iyi bilen Gazi şehrimizin kurtuluşu kutlu olsun. 99. yılına basan zaferimizi yıllar gençleştiriyor ve içimizde yanan bağımsızlık, birlik, beraberlik ateşi daha da körükleniyor.

          Bizlere bu günleri armağan eden aziz şehitlerimizi, savaş kahramanlarımızı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem, minnet ve rahmetle anıyor, halkımızın kurtuluş gününü en kalbi duygularımla kutluyorum...




                                                                                                             Muhittin ÖZBAY

                                                                                           Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü