Gençlik ve Spor Bakanlığı, Covid-19 salgını süresince fedakarca çalışan ve çalışmaya devam eden sağlık çalışanları için düzenlediği etkinliklere devam ediyor. Bakanlık bu kez de sadece sağlık çalışanları ve ailelerinin katılacağı kamplar düzenleniyor.

Sağlık çalışanlara yönelik düzenlenecek kamp ile sağlık çalışanları ve ailelerinin, keyifli vakit geçirmeleri, düzenlenecek etkinliklerle kamplarda güzel vakit geçirerek motivasyonlarının yüksek tutulması hedefleniyor.

Kamplarda sağlık çalışanları ve aileleri, bisiklet, tırmanış, okçuluk, golf, dart, el sanatları, bocce gibi bir çok etkinliğe katılarak, keyifli vakit geçirme imkanı bulabilecekler.

Covid-19 önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan kamplarda ilk etapta 300 kişi misafir edilecek. Kampların, “Sağlık Çalışanı Anne-Kız”, “Sağlık Çalışanı Baba-Oğul” ve “Sağlık Çalışanlarının Çocukları” olarak üç farklı konseptte yapılıyor.

Kampın ilk bölümü 17-18 Ekim tarihleri arasında Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilirken, 24-25 Ekim tarihleri arasında ise Aydın Efeler, Osmaniye Aslantaş, Mersin Maliye, Bursa Karacaali, Kırşehir Ahi Evran, Manisa Şehzadeler ve İstanbul Marmaracık Gençlik Kampları düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sağlık çalışanlarının salgının ülkemizde görüldüğü Mart ayından bu yana fedakarca ve özveriyle çalıştıklarını hatırlattı. Pandemi ile mücadelenin en ön safında mücadele veren sağlık çalışanlarını biraz olsun rahatlatmak, aileleri ile birlikte vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla gençlik kampların kapılarını sağlık çalışanlarına açtıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, ‘’Amacımız, sağlık çalışanlarımızın ve ailelerinin, kamplarımızda düzenlenecek çeşitli etkinliklerle güzel vakit geçirmelerini sağlamak. Biraz olsun morallerini yükselterek eşleri, çocukları, aileleri ile güzel ve keyifli bir zaman geçirmelerini sağlamak’’ diye konuştu.