Türkiye’nin olimpiyatlardaki başarısını arttırmak amacıyla yola çıkan Gençlik ve Spor Bakanlığı, çeşitli branşlarda başarı elde eden sporcuları hazırlamak için 12 ilde kurduğu Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) geleceğin olimpiyat sporcularını yetiştiriyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlükleri bünyesinde hizmet veren bu merkezlerden birisi de Gaziantep’te bulunuyor. 12 İl arasında bulunan Gaziantep’te ise Halter ve Güreş branşlarında sporcular yetişiyor. Türkiye’nin dört bir yanından federasyonların belirlediği en iyi sporcuların bulunduğu Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) sporcuların bütün ihtiyaçlarıyla ayrı ayrı ilgileniliyor. Beş yıldızlı otel düzeyinde olan bu merkezde geleceğin olimpiyat sporcuların ise hedefleri olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. 14-25 yaş arası olan bu sporcular büyüklerde 2016 Olimpiyatlarına, küçüklerde ise 2020 Olimpiyatlarına hazırlanıyorlar. 2 kişilik odalarda konaklayan sporcuların beslenmeleri ise diyet uzmanları tarafından gözetleniyor. Gaziantep TOHM’un önemli bir işlev yerine getireceğini ifade eden Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, “Olimpiyatlara hazırlanmak için birçok unsurun birarada olması, sporcularımızın kendilerini geliştirebilecekleri ortamları onlara sunmamız gerekiyor. Bu merkezler, sporcularımızın kendilerini geliştirmeleri ve uluslararası boyutta rekabet edebilmeleri bakımından büyük yarar sağlayacak. Gaziantep’te de halter ve güreş branşlarında olimpik yeteneği olan, belli başarılara imza atmış sporcu arkadaşlarımız, olimpiyatlara burada hazırlanacak. Türkiye’nin hedefi, olimpiyatlarda daha iyi bir başarı yakalayabilmektir. Bunun da yolu bu tür çalışmalardan geçiyor." dedi.

Türkiye'nin olimpik  branşlarda bir  farkındalık ülkesi olacağını söyleyen Şiran, "THOM kentleri olimpik branşlarda farkındalık merkezi oluyor. Bu kentlerde yetişen çocuklarımız, ilk meyvelerini 2016, sonra 2020'de daha sonraki yıllarda çok büyük bir olimpik devrimle ortaya koymuş olacaklar" diye konuştu. Antrenörlerin başarıda önemli bir etken olacağını anlatan Şiran, sağlam imanla inandıkları, bu işin disiplinini bilimle buluşturdukları takdirde başarıdan başarıya koşacaklarını kaydetti.