Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bünyesindeki Spor faaliyetlerine Antrenörlerimiz okullarda ara vermeden devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2015 faaliyet programlarına ara vermeden devam eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Antrenörlerin okullarda yapılan spor faaliyetlerine ve Halk oyunları çalışmalarına yarıyıl tatilinin ilk günlerini boş geçirmeden start verdiler. Gaziantep genelindeki okullarda faaliyet gösteren Antrenörlerimiz çalışmalar sırasında gençlerinde bu faaliyetlere istekli olduğunu görmüşlerdir.<

         Geleceğe Yeni Sporcular Yetişiyor                                                                                                            

Atletizm, Basketbol, voleybol, cimnastik, halk oyunları vb. Sporlarımızı, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, okullarda yapılan sporcu taramalarından yetenekli öğrenciler keşfedilerek bunların gelecekte büyük sporcular olmasında okullardaki beden eğitimi Öğretmenlerimizin yanı sıra, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü Antrenörlerimizin katkıları büyüktür.

Bu bağlamda öğrencilerin derslerini aksatmadan boş vakitlerini bu faaliyetlere katılarak kendi yeteneklerini de görme şansı sunulmaktadır. Değerli velilerden olumlu tepki aldıklarını ifade eden Antrenörlerimiz; gelecek nesillere de iyi Sporcular yetiştirmekten onur duymaktadırlar. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü Halk oyunları Antrenörü Turgay KILINÇ açıklamasında “Kültürümüzü özümsemek, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak, serbest zamanlarını olumlu bir biçimde değerlendirmelerine imkân tanımak, yeni dostluklar kurmalarına yardımcı olmak, yurdumuzu gezip görmelerini sağlamak, ülke ve dünya barışına katkıda bulunmak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları topluluğunun aktif olarak etkinlikler içerisinde yer alması sağlamak en büyük gayemizdir.”  Şeklinde ifade etmiştir.