Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen GAP Yaz Spor Oyunları Malatya’nın ev sahipliğinde sona erdi. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü genel sonuçlarda üçüncü olurken 12 branşta 34 madalya aldı. Basketbol’da birinci, Hentbol da ise ikinci oldu. 

Bu yıl 9. düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları 27 Ağustos-2 Eylül 2014 tarihleri arasında Malatya’da yapıldı.  23 İlden yaklaşık 3 bin 500 sporcunun katıldığı bu büyük organizasyonda sporcular 12 branşta kendi şehirlerini temsil etti. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ise katıldığı 12 branştan 34 madalya alarak şehre dönerken,  derece yapmanın en zor alanlarından biri olan takım sporlarında ise Basketbol 23 İl arasından birinci, Hentbol ise 19 İl arasından ikinci oldu. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü GAP Yaz Spor Oyunları genel sonuçlarına bakıldığında 10 Altın, 10 Gümüş ve 14 bronz madalya ile 23 il arasından GAP Yaz Spor Oyunları’nın üçüncüsü oldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, daha iyisini yapabileceklerini ifade etti. Dereceye giren sporcuları ve takımları tebrik eden Şiran, "Sporcularımız Gaziantep’i en güzel şekilde temsil ettiler ve yılın son müsabakası olan GAP Spor oyunlarında bu yıl takım halinde üçüncülüğümüzü ilan ettik. Doğu ve Güneydoğu'nun en iyilerinin belirlendiği bu oyunlarda üçüncü sırada yer aldık, Gaziantep'in başarılı spor branşları kendini bu oyunlarda daha da ortaya koydu. Bu oyunlarda derece yaptığımız için mutlu ve gururluyuz. Daha iyilerinin yapabilirdik, inşallah takımlarımız gelecek yıl daha iyi hazırlıklar yapıp birinci olarak Gazi şehrimizi daha da gururlandıracaktır. Dereceye giren tüm sporcularımızı ve takımlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim" şeklinde konuştu.



BRANŞLARA GÖRE MADALYA DAĞILIMI

Bu yıl 9. düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü takımlarının madalya ve derece dağılımları ise şöyle oluştu; Basketbol takımı birinci, Hentbol takımı ikinci, Taekwondo Bayan takımı birinci,Masa Tenisi takımı ikinci, Atletizm Erkek takımı birinci, Atletizm Bayan takımı ikinci, Judo Bayan takımı üçüncü olurken madalya dağılımlarında ise Atıcılıkta 4 Altın,2 Gümüş,2 Bronz olmak üzere 8 madalya, Atletizm de 8 Altın,2 Gümüş,5 Bronz olmak üzere 15 madalya, Güreşte 2 Bronz madalya, Masa Tenisin de 2 Bronz madalya, Taekwondo da 2 Altın, 3 Bronz olmak üzere 5 madalya, Judo da 2 Gümüş,1 Bronz olmak üzere 3 madalya, Yüzme de ise 2 Gümüş, 2 Bronz olmak üzere 4 madalya alırken genel toplamda ise Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü takımları 34 madalya ile şehre döndü. Alınan bu sonuçlara göre ise Gaziantep 23 İl arasından GAP Yaz Spor Oyunları’nı üçüncü olarak tamamladı.