Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün "İl Spor Merkezleri" adı altında düzenlediği yaz spor okulları muhteşem bir törenle açıldı.
 Kamil Ocak Spor Salonu’nda yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken renkli görüntülere sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran törende, velilerin ve öğrencilerin eğitim yılını çok yoğun geçirdiklerini belirterek, "Yavrularımız karnelerini aldı, iyi bir tatili hak etiler. Şimdi zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek üzere spor yapmaya başlıyorlar. Spor kişinin ruhsal ve kişisel gelişimi açısından çok önemlidir" dedi.
Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran yaz spor okullarının açılışıyla birlikte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün (GSGM) 73. kuruluş yıl dönümünü de kutladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Her yıl 29 Haziran'da hem teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz hem de yaz spor okullarının açılışını yapıyoruz. Gençlerimizi sporla tanıştırıyoruz, onların ahlaklı iyi birer sporcu olarak yetişmesine, sporla tanışmasına yardımcı oluyoruz. Amacımız sporu toplumumuzun vazgeçilmez tutkusu ve yaşam biçimi haline getirebilmek için öncelikle çocuk ve gençlerimizi spora kanalize etmek, sporu sevdirmek, onları kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, hoşgörülü, liderlik ve arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi ve güzeli takdir edebilen, saygılı, kendini kontrol edip, kurallara uyan, erdemli, elit sporcular olarak yetiştirmek, Türk sporuna ve spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmaktır." Konuşmaların ardından Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik sporcuları ile bazı spor okullarının öğrencileri gösteri yaptı.  Şiran, törende jimnastik sporcuları ve spor okullarından öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
Gaziantep'te tüm ilçede ve tüm branşta yapılan organizasyonda, 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençler, spor uzmanları, antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde okullar açılana kadar eğitim görecek. Kayıtlar ise yaz okulları boyunca devam edecek.