19 Haziran’da başlayan ve Gaziantep'te düzenlenen Bay-Bayan Gençler ve Büyükler Kick Boks Şampiyonası sürüyor.  Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Şahinbey Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve çekişmeli maçlara sahne olan şampiyona, 26 Haziran’da sona erecek.
Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran,yaptığı açıklamada, şampiyonanın, bu yılın federasyon faaliyet programında yer alan en büyük organizasyonların başında geldiğini söyledi.
Milli takımı oluşturacak sporcuların seçileceği turnuvanın Gaziantep’te ilk kez gerçekleştirildiğini ifade eden Şiran, " 'Türkiye'de 58 ilden yaklaşık 2 bin sporcu katılıyor. Sporcularımız burada milli takıma girmek için mücadele ediyorlar. Türkiye'nin en büyük organizasyonlarından birini üstlenmiş bulunuyoruz. Türkiye'yi Gaziantep'e taşıdık bu yönden mutluyuz. Şampiyonlarımız  3 kategoride yarışmaktadırlar. Türkiye'nin elit sporcuları milli takıma girmek için burada gayret içindeler Milli takıma seçilecek sporcular eylül ayında İtalya’da gerçekleştirilecek Gençler Dünya Şampiyonası ile ekim ayında İspanya’da düzenlenecek Büyükler Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Müsabakalar 26 Haziran Perşembe günü dereceye girecek sporcuların belirlenmesi ve ödüllerinin takdimi ile sona erecek. " dedi.

İLK ŞAMPİYON MEVLANA
Şampiyonanın birinci gününde Gaziantep ilk şampiyonunu çıkarmayı başarırken 63 kilogramda Türkiye Şampiyonu olan Mevlana Altuntaş gösterdiği özverili mücadelenin karşılığını şampiyon olarak aldı.  Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ise şampiyon Mevlana Altuntaş’ı tebrik etti. Şiran, şampiyonanın sonunda Mevlana gibi birçok Gaziantepli sporcunun şampiyon olmasını istediklerini vurguladı.