Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından  yürütülen Nizip Gençlik Merkezi tarafından organize edilen "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında  15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbeci askerlerine karşı kahramanlık örneği sergileyen Hasan Genç, İsmet Doğan ve Erdoğan Demir'in katılımıyla Nizip Belediyesi Düğün Salonu’nda program düzenlendi. 
İsmail Hakkı'nın moderatörlüğünü yürüttüğü program Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Veysel Çelikdemir'in kum sanatı gösterisiyle başladı. 

“Milletimiz Allah'ın izniyle gerektiğinde her türlü zorluğun üstsesinden gelebilir ”

15 Temmuz' da darbeci askerlerin kurşunlarıyla bacağından yaralanan Nizipli Milli Karateci İsmet Doğan ise," Başkomutan bizi meydanlara davet ettiğinde bizim başka vatanımız yok diyerek sokaklara çıktık. O gece ne annemi ne de ailemi düşünüyordum aklımda tek bir şey vardı vatanım uğruna şehit olabilir miyim acaba. Darbecilerin kurşunlarıyla bacaklarımdan yaralandım aktif spor hayatım ve Milli Takım kariyerim sona erdi ama hiç önemli değil ben vatanım,milletim ve al bayrağım için feda olsun" ifadelerini kullandı. 

“Kendi Kurşunumla Vurulmak Beni Bitirirdi”

Emniyet Müdürü Lütfü Çiçek ise yaptığı konuşmada, “Esas kahraman, Niğde’nin Bor ilçesinin Çukurkuyu Şehitliği’nde yatıyor. Esas kahraman, Ankara Cebeci Şehitliği’nde. İstanbul Zincirlikuyu Şehitliği’nde. Biz Akıncılar üstüne giderken abdestimizi almıştık, kefenimizi giymiştik. Uğrunda öleceğiniz şey vatan ise, iman ise hiç aklınıza gelmiyor ölüm. Bir şey olsaydı çok zoruma giderdi. Terörist kurşunuyla şehit olmak değil de kendi kurşunumla vurulmak beni bitirirdi” diye konuştu.
Nizip Belediyesi Düğün Salonu’ndaki programa Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Rasim Arı, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Gazikent Gençlik Merkezi Müdürü Ali Gül ve Nizip Gençlik Merkezi Müdürü Faruk Çiçek katıldı. Programın sonunda katılımcılara plaket ve Türk bayrağı takdim edildi.