Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve kayıtları hızla devam eden İl Spor Merkezleri’ne öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Basketboldan Voleybola, Karateden Tekvandoya, Masa Tenisinden Halk Oyunlarına kadar birçok dalda İl Spor Merkezleri kayıtları devam ediyor. Konuyla ile ilgili açıklama yapan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, " Yaz okulları kurslarımızın kayıtlarına okullarımızın tatili öncesi başlamıştık devam eden kayıtlarımız oldukça yoğun ilgi görüyor. Yüzme kursu dışındaki kayıtlarımızı tatil bitimine kadar sürdüreceğiz” dedi.  Öğrencilerin ahlaklı iyi birer sporcu olarak yetişmesine ve sporla tanışmasına yardımcı olduklarını dile getiren Demir, “Amacımız sporu toplumumuzun vazgeçilmez tutkusu ve yaşam biçimi haline getirebilmek için öncelikle çocuk ve gençlerimizi spora kanalize etmek, sporu sevdirmek, onları kötü alışkanlıklara karşı korumaktır.  Ruhen ve bedenen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, hoşgörülü, liderlik ve arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi ve güzeli takdir edebilen, saygılı, kendini kontrol edip, kurallara uyan, erdemli, elit sporcular olarak yetiştirmek, Türk sporuna ve spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmaktır. İl Spor Merkezi’miz ile gençlerimizi yaz tatilinde kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına spor salonlarımıza çekiyoruz. Böylelikle hem çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya başarıyoruz hem de ailelerin yüreklerini ferah tutmalarına bir nebze olsun katkı sağlıyoruz. Ayrıca sadece çocuklar değil ‘Ailemle Spor Yapıyorum’ projemiz ile ailelerde bu yaz kurslarımızdan çocuklarıyla birlikte faydalanabilecektir. Tüm Gaziantep’i Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün İl Spor Merkezlerine davet ediyorum” diye konuştu.

ZİRVE BASKETBOL VE YÜZMDE’DE
İl Spor Merkezleri’ndeki en fazla yoğunluk ise basketbol ve yüzme branşı olmaya devam ediyor. Karataş Şahinbey Spor Salonu, Gazikent Spor Salonu ve Kamil Ocak Spor Salonu’ndaki yoğunluğu basketbol branşı yaşarken, zirvede bulunan basketbolu ise yüzme branşı takip ediyor. İlerleyen günlerde de bu branşlardaki yoğunluğun daha da artması bekleniyor.