Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın kayıtları başladı.
 Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, bu yaz spor yapmanın tam zamanı olduğunu ifade ederek gençleri spor yapmaya davet etti.

Her yıl çocukların ve gençlerin sporla tanışması, gelişmesi amacıyla düzenlenen İl Spor Merkezleri Yaz Okulları’nda kayıtlar başladı. Çocuklar ve gençler hem spor yapmak hem de yaz tatillerini değerlendirmek amacıyla kayıt yaptırırken bu yılda yüzme ve basketbola olan ilginin yoğun olması bekleniyor.

İŞTE BRANŞLAR
Bu yıl düzenlenecek olan yaz okullarında atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, dart, boks, jimnastik, güreş, halk oyunları, halter, hentbol, hokey, judo, karate, kickboks, masa tenisi, satranç, taekwondo, tenis, voleybol, bilek güreşi ve yüzme branşlarına kayıt yaptırılabilecek.

ENGELLİLERE UNUTULMADI
Bu yılda düzenlenen İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları’nın yoğun ilgi görmesi beklenirken engellilerde unutulmadı. İşitme Engelliler, Bedensel Engelliler, Görme Engelliler ve Özel Sporculara verilecek olan yaz spor okulları birçok branşta engelli bireylerin hizmetine başladı. Bu kurslar için başvurular ise internet üzerinden yapılırken başvurmak isteyen bireyler engelsizspor.sgm.gov.tr adresinden başvuru formunu doldurabilecekler.  Bu konuyla ilgili açıklamada bulunan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Farklılıklarının farkında olduğumuz engelsiz bireylerimiz için bu yılda Engelli İl Spor Merkezleri hizmetimiz devam edecektir. Engelliler İl Spor Merkezlerinde hiç bir kayıt ücreti alınmayacaktır. Engelsiz bireylerimizin gelişimi ve onların iyi vakit geçirmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tüm velilerden evlatları için bu imkânlardan faydalanmaya davet ediyoruz” dedi.

YENİ PROJE ‘AİLEMLE SPOR YAPIYORUM’
İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları’ndan artık ailelerde yararlanabilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 İl’de başlatılan Ailemle spor yapıyorum projesiyle aileler spor yapmanın keyfini çıkaracaklar. Ailelerin çocuklarıyla birlikte verimli vakit geçirmelerini ve spor yapma alışkanlığı kazanmasını sağlamayı hedefleyen projenin başvuruları da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılabilecek.

Ailemle Spor Yapıyorum, İl Spor Merkezleri Yaz Okulları ve Engelli Spor Merkezleri’nin kayıtları ise Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılabileceği gibi ayrıntılı bilgi için ise 0 342 231 52 10 numaralı telefonlardan bilgi alınabilecek.