Gaziantep’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Gaziantep Kamil Ocak Stadı’nda gerçekleşen kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

Demokrasi Meydanı’nda çelenk sunma töreninin ardından Kamil Ocak Stadyumu’nda yapılan kutlamalara Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Murat Soysal, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sağlık İl Müdürü Saadettin Yazı, Gençlik Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Halk Sağlığı Şube Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi, Protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Gaziantep Milletvekillerinin mesajları okundu. Törenin açış konuşmasını ise Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir gerçekleştirdi. Maziden aldıkları ilhamla gençlerle birlikte ülkeyi daha büyük hedeflere ulaştırmak için özveriyle çalışacaklarını ifade eden Demir, “Verilen mücadeleler ve ebediyete göçmüş şehitlerimizden almış olduğumuz güçle, Ülkemiz yapılan çalışmalar ve iyileştirmelerle geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizin gelecekte çok daha iyi imkânlara kavuşması dünya gençleriyle rekabet edebilecek, donanım ve birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkân ve kaynakları gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Genç nesillerimizin kendilerine sunulan fırsat ve imkânlardan azami ölçüde istifade edeceklerine mazilerinden aldıkları ilhamla ülkemizi daha da büyütmek hedeflerine ulaştırmak için özveriyle çalışacaklarına yürekten inanıyorum. Bu noktada her geçen gün büyük bir hızla değişen ve dönüşen dünyayı takip etmeleri, milli değerlere bağlı şuurlu ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmeleri istiklalimiz ve istikbalimiz bakımından hayati öneme haizdir. Geleceğimizin mimarı olan gençlerimiz inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyetini eşitlik, adalet insan hakları demokrasi ve hukuk devleti temelinde inşa edecek daha müreffeh bir ülke için gayret göstereceklerdir. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk ü anma Gençlik ve spor bayramını yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

MUHTEŞEM GÖSTERİLERE SAHNE OLDU

Kutlamalara Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan gösteriler damga vurdu. Bisiklet geçişleri ile başlayan kutlamalar, Halk Oyunlarının 97 yıl anısına hazırladığı 97 kişilik gösterisi, cimnastik ve taekwondo gösterileri ile son buldu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve beraberindeki protokol üyeleri saha içerisinde bulunan cimnastik, taekwondo, kick boks, güreş, karate, basketbol, halter, voleybol, boks, judo, hentbol, atletizm, masa tenisi ve bisiklet gruplarını tek tek gezerek bayramlarını tebrik etti. Daha sonra ise Kamil Ocak Stadyumu protokol salonunda bulunan Gazikent Gençlik Merkezi sergisini gezen protokol üyeleri ardından Atıcılık Salonu’nu ziyaret etti.

Program bu gezilerin ardından ise sona erdi.