Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Şehitkamil Belediye tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 3. Geleneksel basketbol Gençlik Kupası Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde start aldı.
19 Okul basketbol takımının katılımı ile gerçekleştirilecek olan turnuvada liseli sporcu öğrenciler, parke üzerinde kıyasıya mücadele edecek. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde dört farklı Grupta oynanacak 32 müsabakanın ardından dereceye giren takımların belirleneceği Basketbol Gençlik kupası, 15 Mayıs 2015 Tarihine kadar devam edecek. 17 okuldan 400’ü aşkın sporcunun yarışacağı kupada, katılımcı tüm okullara okul sporları liglerinde kullanabilecekleri sportif malzemeler armağan edilecek. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde basketbol kupasının yanı sıra Şehitkamil Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenecek organizasyonda Badminton Gençlik Kupası’na, Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile işbirliği içerisinde dördüncü rekreasyon şenliklerine İmza atacak olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde etkinlikler Mayıs Ay’ı boyunca devam edecek.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize edilen Basketbol Gençlik Kupasının ilk gününde sporcu öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 Sabahı Samsun’a ayak basarak adeta kurtuluş meşalesini ateşlediği o günü formalarında üzerindeki yazılarla bir kez daha hatırlattı. Gençliğinin bu kutsal emanete sahip çıktığını bir kez daha gözler önüne serdiler. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek organizasyonlarla bayram coşkusu mayıs ayı boyunca yaşamaya devam edecek.