Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep İl Müftülüğü ile Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor” programı Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Kuran tilavetisinin okunması ve Diyanet İşleri Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisi ile devam eden programa yoğun ilgi vardı. Açılış konuşmasını yapan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, ”İnsanlığa lütuf rahmet ve güzel ahlak timsalı olarak gönderilen peygamber efendimiz dünyaya teşriflerinin kutlandığı kutlu doğum haftasının huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber efendimizi hakkıyla anmamıza insanlığa vermek istediği kutsal mesajları tam ve doğru bir şekilde anlamamıza vesile olmasını temenni ediyorum. Sevgili peygamberimizin güzel ahlakını ve insanlığa ulaştırdığı kutsal mesajını hakkıyla idrak ve hayatımızın her alanında tatbik edebilmek temennisiyle kutlu doğum haftasının aziz milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.
Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise, ”Peygamber Efendimiz (SAV) doğumunu sadece bir doğum günü anlayışı içerisinde kutlamıyoruz. Onun gökyüzünden yeryüzüne düşmüş güzelliğinden hayatımıza ne kadar güzellikler katabiliriz? Edebiyatıyla, şiiriyle, şöleniyle, adıyla, sanıyla Hazreti Peygamber (Sav) ı bir başka sevmişiz. Ancak bu sevgiyi özellikle günümüzün çok ihtiyaç duyduğu bir ortamda artık ahlaka yaşama biçimine bir davranış biçimine dönüştürmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Mustafa Özcan Güneşdoğdu tarafından seslendirilen ilahi ve kasideler dinlendi. Programın sonunda ise Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ve Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik Mustafa Özcan Güneşdoğdu'ya çiçek takdiminde bulundu.