13 Kasım 1918 Yaver Salih BOZOK gözlerinden damlalar dökülürken yanaklarına İstanbul Boğazında demirlemiş İngiliz gemilerini gösterir, Mustafa Kemal Paşa ya. Paşa Deniz mavisi gözlerini diker o zırhlılara hiddetle  “Geldikleri gibi giderler” Der. Sadece İngilizler mi, tabi ki hayır. İzmir de Yunanlılar, Akdeniz de İtalyanlar, Antep, Urfa, Maraş, Mersin, Dörtyol'da Fransızlar, bir tarafta, savaşlardan yorgun düşmüş, nesillerini şehit vermiş, evde ki yetimlerine bakmaya, karınlarını doyurmaya çalışan Şehit eşleri ve anaları  diğer tarafta. Çanakkale de kaybedenler, masada kazandılar akılları sıra. Lakin bilmediler, bilemediler, öğrenemediler bir türlü bizim kim olduğumuzu, asırlardır küllerimizden doğduğumuzu.

 Büyük üstat Mehmet AKİF in dizelerine yazılmışız biz, canımızla, kanımızla…

                 BEN EZELDEN BERİDİR HÜR YAŞADIM, HÜR YAŞARIM.

                 HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM.

                KÜKREMİŞ SEL GİBİYİM, BENDİMİ ÇİĞNER AŞARIM.

                YIRTARIM DAĞLARI ENGİNLERE SIĞMAM TAŞARIM.

          Bilemediler, Hasan TAHSİN i, Halide onbaşıyı, Nezahat onbaşıyı, Sütçü İmamı, Şahin beyi, Yörük Ali efe yi, Mustafa Kemal Paşayı. İşte gençler bu kahramanlar ve kahramanlar ordusunu oluşturan sizlerin ataları sayesinde kalktı bu Millet ayağa ve onlar sayesinde kuruldu Cumhuriyet. 29 Ekim 1923 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilen Cumhuriyetin En büyük ve En temel ilkesi, Egemenliğin Kayıtsız şartsız Millete ait olduğudur. Evet Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.

         Cumhuriyetimizin 100. Yılına yaklaştığımız bu dönemlerde, tıpki bundan 100 yıl önce olduğu gibi, sayıları artan emperyalist ülkeler;  Amerika ile İngiltere, Almanya, ve Fransa nın başını çektiği İstisnalar hariç neredeyse tüm Avrupa birliği üye ülkeleri ve Topraklarında tek bir terör olayı duymadığımız İsrail, genç Cumhuriyetimizin geçmiş dönemlerinde de yaptıkları gibi, Lakin bu defa içimize yerleştirdikleri hain ajanları vasıtasıyla, egemenliğimize kast etmek istemişlerdir. Adım gibi eminim tıpkı Mondros ve paris anlaşmalarından sonra yapmaya çalıştıkları gibi güzel ülkemizi ırak ve suriye örneğinde göreceğiniz üzere bölmek ve kaosa sokmaktı. Ama yine bilmediler, bilemediler, Ast subay Ömer Halis DEMİR i, İlhan VARANK ı, Albay Sait ERTÜRK ü ve nicelerini bağrımızdan kahraman olarak çıkarabileceğimizi, göğüslerimizi hain  mermilere siper edebileceğimizi, uçaklardan attıkları bombalardan korkmayacağımızı. Sonrasında bir terör devleti kurmaya kalkıştılar bizi durduracaklarını düşünerek ama yine bilmediler, bilemediler, bize durmanın, beklemenin yasak olduğunu. Barış pınarı dedik operasyonun adına ve barış getirdik mazlumların vatanına.

          

        Çünkü hiç okumamışlar bizim binlerce yıllık şanlı mazimizi, tarih okumayı bilmeyenler, emperyalistlerin elinde kukla olmuş gafiller bilsinler ki; Kulucahisar kalesini, İznik’i, Bursa’yı biz aldık, İlk Haçlı ordusunu Sırpsındığında tarumar ettik, Bizansı Feth ettik çağ kapattık, yeni çağ açtık, Dünyanın her bir tarafından güçlerle geldikleri Çanakkale de destanlar yazarak hepisini perişan ettik, Şımarık Çocuklarını ve ona sağladıkları metal ordusunu İzmir den denize döktük, 15 Temmuzda kurdukları oyunu yine biz bozduk.

     BİZİ ASLA BÖLEMEZLER,; SUNNİSİ,ALEVİSİ,TÜRKÜ,KÜRDÜ,TATATARI,ÇERKEZİ,YÖRÜĞÜ,EDİRNELİSİ,TRABZONLUSU,HAKKARİLİSİ, ŞIRNAKLISI,ANTALYALISI, GAZİANTEPLİSİ BİRİZ, TEK YÜREĞİZ BİZ.

Ve DÜNYA ŞUNU BİLSİN Kİ.

BİZİM GÜZEL ÜLKEMİZDE : EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN. NİCE 96. YILLARA.


    MUHİTTİN ÖZBAY
GAZİANTEP GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ