Bartın'da düzenlenen Türkiye 23 Yaş Altı ve Gençler Halter Şampiyonası'nda, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları 8 birincilik alırken 16 madalya alarak şehre döndü.
Yaklaşık 800 sporcunun katıldığı şampiyonada Gaziantep'ten katılan sporcular ise Bartın’da önemli başarıya imza attı. Gençler,23 Yaş, Erkekler ve Bayanlar kategorilerinden yapılan müsabakalarda Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları 8 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya alma başarısını gösterdi. Sikletlerine göre madalya alan sporcuların isimleri ise şöyle oluştu; erkeklerde Yusuf Güvenç 77 kilogramda altın, Abdulmuttalip Dökmetaş 85 kilogramda altın, Bestami Baştuğ +105 kilogramda altın, Emre Malakçı 62 kilogramda altın, Şaban Ayhan +105 kilogramda altın madalya kazanırken Nezir Ceylan 69 kilogramda gümüş,Ufuk Demir 62 kilogramda gümüş,Yusuf Şahin 69 kilogramda bronz, Alper Arslanlı 62 kilogramda bronz, Muhammet Pehlivan 94 kilogramda bronz madalyanın sahibi oldu.  Bayanlarda ise Duygu Aynacı 69 kilogramda altın madalya kazanan tek sporcu olurken Hilal Yılmaz +75 liogramda gümüş, İlknur Akbaş 75 kilogramda gümüş, Merve Tamer 69 kilogramda bronz madalya alarak şehre toplamda 16 madalya ile döndüler.  
Konuyla ilgili olarak Gaziantep gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada  "Başarılı sporcularımıza sonuna kadar destek olacağız. Biliyoruz ki derece alan sporcularımız çalışmalarının karşılığını ülkemizi ulusal ve uluslararasu turnuvalarda temsil ederek alacaklardır" ifadesini kullandı.  Halter Antrenörü Mustafa Doğan ise haltere gönül verdiklerini vurgulayarak, yaptıkları çalışmaların ödülünü almaya başladıklarını bildirdi.