Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu Ekrem Öztürk Slovakya’da bronz madalya alarak Dünya üçüncüsü oldu.
Slovakya’da organize edilen Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde mindere çıkan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü TOHM sporcularından Ekrem Öztürk, sergilediği başarılı performans sonucunda bronz madalya kazanarak Dünya üçüncüsü oldu.
Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından Slovakya’nın Snina kentinde düzenlenen şampiyonada ülkemizi temsil eden yıldız sporcularımızdan Ekrem Öztürk, 3-5 müsabakasında minderden galibiyetle ayrılarak bronz madalyayı boynuna geçirdi.
Gün boyunca başarılı maçlar çıkaran milli güreşçimiz Ekrem Öztürk, 54 kiloda sırasıyla İranlı, Ukraynalı ve Hırvat rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Ermeni sporcuya şanssız bir şekilde mağlup olan yıldız sporcumuz, bronz madalya müsabakasında Türk asıllı Bulgar güreşçi Hasan Sevgin’i 5-0’lık skorla mağlup ederek Dünya üçüncüsü oldu ve büyük bir başarının altına imza attı. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran Ekrem Öztürk’ü ve tüm derece yapan milli sporcuları tebrik ederek emeği geçenlere teşekkür etti.