Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporu tabana yayacaklarını belirterek, “Hepimiz spor tesislerini dolduracağız. Kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli demeden spor tesislerinde bir arada olacağız." dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu iki günlük temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Gaziantep’te, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi'nin açılışına katıldı. 
Bakan Kasapoğlu açılışta yaptığı konuşmada, merkezin Gaziantep için hayırlı olmasını temenni ederek, 2019'un aydınlık bir yıl olarak geçmesi dileğinde bulundu. Gaziantep'e dün geldiğini anımsatan Bakan Kasapoğlu, çok verimli toplantılar yaptıklarını belirterek, kent için güzel projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gençlere ve sporculara çok değer verdiğini ifade eden Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, iktidarları boyunca gençler için yapılan çalışmalara değindi. 

“Sporu tabana yayacağız. Hepimiz spor tesislerini dolduracağız”

Türkiye'de yapılan spor yatırımlarının devrim niteliğinde olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bu yatırımları daha ileriye taşımak zorundayız. Sporu tabana yayacağız. Hepimiz spor tesislerini dolduracağız. Kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli demeden spor tesislerinde bir arada olacağız. Gaziantep'in hemen hemen her mahallesine spor tesisleri kazandıracağız. Özellikle bir projemiz var ki çok önemli. O da yüzme projesi. Mahallelerimize yüzme havuzları kazandıracağız. Gaziantep'ten yüzme şampiyonları çıkacak. Diğer branşlarda da şampiyonlar çıkacak. Aynı zamanda sporun da başkenti olacak." Bakanlık olarak 300'e yakın gençlik merkezi hayata geçirdiklerini aktaran Bakan Kasapoğlu, bunun yanı sıra gençlik kampları ve 5 bine yakın spor merkezleri olduğunu kaydetti. Bu merkezlerden yararlanılması gerektiğine dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, gençlerin donanımlı yetişerek, dünyada rekabete ayak uydurmaları tavsiyesinde bulundu.  Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi'ni açmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Bakan Kasapoğlu, gençlerin söylediği şarkılara eşlik etti. Açılışın ardından merkezi gezen Bakan Kasapoğlu, spor salonundaki koşu bandına çıktı. Buradan müzik atölyesine geçen Kasapoğlu, gençlerin söylediği şarkılara eşlik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Bakan Kasapoğlu Gazikent Gençlik Merkezini ziyaret etti
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Büyükşehir Belediye ziyaretinin ardından Gazikent Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya geldi.Bakan Kasapoğlu, Gazikent Gençlik Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Gaziantep Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller'in ölümünden duyduğu üzüntüyü belirterek, İmamgiller ve şehitler için fatiha okudu.Merkezde bilimden spora pek çok etkinliğin gerçekleştiğini ifade eden Bakan Kasapoğlu, gençlerin çok enerjik olduğuna dikkat çekti. Gençlerin enerjisinin ve parıltısının kendileri için motivasyon olduğunu dile getiren Kasapoğlu, şunları kaydetti: "Bu aydınlık, parıltı bizleri daha fazla imkanlar sunmaya teşvik ediyor. Okuyan, düşünen, araştıran, bilimde, sanatta, kültürde, edebiyatta, sporda başarılı bir gençlik hayal ediyoruz. Bunlar için de size her türlü imkanı tüm gücümüzle sunmaya devam edeceğiz. Çok kısa vadede yapacağımız yatırımlarla Gaziantep'teki, bölgedeki gençlerimiz daha güzel imkanlara kavuşacaklar." Gelecek hafta okulların tatile gireceğini anımsatan Bakan Kasapoğlu, öğrencilere verimli zaman geçirmeleri tavsiyesinde bulunarak, spor salonu ve gençlik merkezlerinin her daim hizmetlerinden olacağını belirtti.

UNDP Türkiye Temsilcisi ClaudioTomasi’den övgü
Etkinlikte yer alan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilcisi ClaudioTomasi, Kasapoğlu'nun daveti üzerine geldiğini ve gençlik merkezini çok beğendiğini kaydetti. Birleşmiş Milletler olarak gençliği desteklediklerini ifade eden Tomasi, bugünü ve yarını güzelleştirmek için iş birliğine her daim hazır olduklarını vurguladı. Gençlik merkezinin çok güzel bir enerjisi olduğunu belirten Tomasi, "Hep birlikte çalışmaya devam edip, havayı pozitife çevirmeye, umutlanmaya doğru iş birliği yapıyoruz. El ele, iş birliği içerisinde çalışmaya devam edelim." açıklamasında bulundu.

Bakan Kasapoğlu öğrencilerle birlikte kaleye şut attı
Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu ve beraberindekiler merkezi gezip, öğrencilerle bir araya geldi. Daha sonra Gazikent Spor Salonu'na geçen Kasapoğlu, eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve öğrencilerle birlikte şut attı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Bakan Kasapoğlu, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada, Gaziantep Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller'in ölümü dolayısıyla Gazikent Gençlik Merkezi'ndeki koro, müzik ve oyunlar iptal edildi.