Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İslahiye’de bulunan Sıdıka Tayyar Hatun Camii altına Gençlik Merkezi açıldı.
İslahiye’de temeli yeni atılan Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi’nin yapımı devam ederken Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İslahiye’ye yeni bir Gençlik Merkezi kazandırdı. İslahiye’de Sıdıka Tayyar Hatun Camii altında bulunan alan gençlerin boş zamanlarını değerlendirebileceği verimli bir mekân haline getirildi. Buraya çeşitli branşların spor malzemeleri ve gelişime katkı sağlayacak birçok etkinlik malzemesi konuldu. Gençlik Merkezi’nin açılışını ise Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar gerçekleştirdi.
 
“GENÇLİĞE DESTEK OLMAYA DEVAM ETMELİYİZ”
Açılışta yaptığı konuşmada Gençlerin kötü arkadaşlıklar ve alışkanlıklar edindiği mekânlardan uzak tutmak gerektiğini söyleyen Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Şehitlerimiz, ülkemizin birlik, beraberliği ve gelecekte gençlerin huzurlu,  istikrarlı bir ülkede yaşaması için en büyük fedakarlığı yapmıştır. Gençlerimiz, bunun bilinciyle hareket etmelidir. Aralarında farklı iş kollarında çalışacak olanlar var, özel sektörde çalışacak olanlar var, mucitler var. Ama hepsinin tek amacı ülkemizin birlik ve beraberliği için ortaya bir şeyler koymak. Bu birlik ve beraberliği sağlayacak olan gençlerimizin önünü açacak yararlı faaliyetlere yönlendirmekte bizlerin en büyük görevidir. Bu merkezimizde bunlardan sadece biridir. Büyük bir Gençlik Merkezi’nin temellerini İslahiye’ye atmış bulunuyoruz en yakın zamanda bu Gençlik Merkezi’miz de tamamlanacak ve gençlerimizin hizmetine girecektir. Şimdi ise bu camii altında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün faaliyete geçirdiği Gençlik Merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah en yakın zamanda Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi’ni de İslahiye’ye kazandıracağız” dedi.
 
“GENÇLİK MERKEZLERİMİZİN ARTIRACAĞIZ”
Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın ardından söz alan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise, “Gençlik Merkezleri 7-29 yaş aralığındaki tüm gençlerin evidir. Her gençlik merkezinin fiziki yapısına ve bulunduğu şehirde imkânları ölçüsünde kişisel gelişime faydası olan kurslar, sportif kurslar, kültürel geziler, sosyal sorumluluk projeleri planlanır. Kendi yıllık faaliyet programı dâhilinde olan kurslar gençlerimizin kişisel gelişiminde etkili olur. Özgüvenini yükseltir, işbirliği içerisinde çalışmasını artırır, her şeyden önemlisi de insanların birbirine kaynaştıran yuvalardır. Bu sebeple bu merkezlerimizin sayısını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Gaziantep Milletvekilimiz Şamil Tayyar’a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dualarla açılışı gerçekleştirilirken Gençlik Merkezi’nin kurdelesini Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve İslahiye İlçe Müftüsü Ramazan Dolu kesti. Kurdele kesiminin ardından Gençlik Merkezi gezildi. Ayrıca camii bahçesinde kurulan Mobil Gençlik Merkezi de protokol üyeleri ve gençler tarafından yoğun ilgi gördü.